/**/

Elektronikkonstruktion

Ända sedan jag byggde min första kristallmottagare (en enkel radioapparat) har elektronik varit något jag visste att jag skulle jobba med. Jag kan hårdvara "från ax till limpa", dvs från idé till produktion och alla de steg som finns däremellan.

Huvudverksamheten för bolaget är konstruktion av hårdvara för elektronikprodukter på konsultbasis samt intern testning och administration av certifiering för dessa produkter.
Kontakta mig om du vill veta om jag är tillgänglig för just ditt uppdrag!

Några kompetensområden värda att nämna är:

  • Design av komplexa PCB i Mentor Graphics PADS med impedansanpassad lageruppbyggnad för höghastighetsbussar som DDR3, PCIe, USB och nätverkskommunikation.
  • Simulering av highspeed-signaler med Mentor Graphics HyperLynx.
  • Intern testning/kvalitetskontroll av hårdvara, främst EMC och miljötester men även viss erfarenhet av hårdvaralagret för USB och MFI (Made For iPhone).
  • Hårdvarucertifiering (CE, FCC, UL...) inklusive administration och kontakt med myndigheter/testlab.
  • Produktifiering av hårdvara, jag har erfarenhet av produktionsuppstart i Europa, USA och Kina inklusive framtagning av test-/produktionsutrustning.
  • Teknisk dokumentation (på svenska och engelska) som rapporter, instruktioner mm.

I bolaget finns Mentor Graphics PADS LS licens (kan uppgraderas till ES vid behov) som kan användas vid uppdrag samt diverse mätinstrument och egen ESD-mätplats som också kan utnyttjas.

2020  P.O Olsson Innovation AB   globbers joomla templates